Passion for food and nice things

Pizza med kartoffel & squash

Pizza med kartoffel & squash

Kartoffel & squash pizza

Du skal bruge et mandolinjern til at skære supertynde kartoffelskiver samt squashskiver til denne pizza. Jeg køber altid et stykke emmentaler samt et stykke parmesan, som jeg selv river. Det smager meget bedre end de færdige poser med færdigrevet ost, man kan købe i supermarkederne.

Ingredienser:

(1-2 personer)

Pizzadej:

1 1/2 dl vand

20 g gær

2 spsk. olivenolie

1/2 tsk. salt

225-250 g pizzamel eller tipo 00 mel

 

Fyld:

4 mellemstore kartofler

2 spsk. olivenolie

1 mellem squash

1 stilk cherrytomater

Emmentaler samt parmesan

10 mini mozzarella kugler

Maldon salt

Friskkværnet peber

 

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, olivenolie og salt. Ælt dejen i ca. 10 minutter til den er elastisk og smidig.
  • Lad pizzadejen hæve mens du forbereder fyldet til pizzaen.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Vend skiverne i olivenolie.
  • Skær squashen i tynde skiver på mandolinjernet.
  • Rul dejen ud så tyndt som muligt til ca 25 cm i diameter. Riv emmentaler og parmesan i et jævnt lag på hele dejen.
  • Fordel de tynde kartoffelskiver på pizzaen. Start med at lægge en række skiver i kanten hele vejen rundt og dæk pizzaen med kartoffelskiver. De må ikke ligge dobbelt og pizzaen skal være helt dækket.
  • Fordel squash skiver på hele pizzaen og mini mozzarella kugler.
  • Krydder med Maldon salt og friskkværnet peber og en stilk cherrytomater.
  • Bages ved 230 grader i 10-12 minutter.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *