Pizza med kartoffel & squash

Kartoffel & squash pizza
Du skal bruge et mandolinjern til at skære supertynde kartoffelskiver samt squashskiver til denne pizza. Jeg køber altid et stykke emmentaler samt et stykke parmesan, som jeg selv river. Det smager meget bedre end de færdige poser med færdigrevet ost, man kan købe i supermarkederne.
Ingredienser:
(1-2 personer)
Pizzadej:
1 1/2 dl vand
20 g gær
2 spsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
225-250 g pizzamel eller tipo 00 mel
Fyld:
4 mellemstore kartofler
2 spsk. olivenolie
1 mellem squash
1 stilk cherrytomater
Emmentaler samt parmesan
10 mini mozzarella kugler
Maldon salt
Friskkværnet peber
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, olivenolie og salt. Ælt dejen i ca. 10 minutter til den er elastisk og smidig.
- Lad pizzadejen hæve mens du forbereder fyldet til pizzaen.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Vend skiverne i olivenolie.
- Skær squashen i tynde skiver på mandolinjernet.
- Rul dejen ud så tyndt som muligt til ca 25 cm i diameter. Riv emmentaler og parmesan i et jævnt lag på hele dejen.
- Fordel de tynde kartoffelskiver på pizzaen. Start med at lægge en række skiver i kanten hele vejen rundt og dæk pizzaen med kartoffelskiver. De må ikke ligge dobbelt og pizzaen skal være helt dækket.
- Fordel squash skiver på hele pizzaen og mini mozzarella kugler.
- Krydder med Maldon salt og friskkværnet peber og en stilk cherrytomater.
- Bages ved 230 grader i 10-12 minutter.