Salat á la Statsbiblioteket II

Endnu en indbydende madpakkesalat. Den er fyldig, mættende og smager samtidig skønt. Nem at bringe med i skole eller på arbejde.
Ingredienser:
(8 portioner)
3 dl cous cous
3 dl kogende vand
Maldon salt
1/2 rødt spidskål
200 g revet gulerødder
300 g edamame bønner – kan købes kogte og pillede på frost i supermarkedet
1/2 sød kartoffel – bages med lidt olivenolie, chiliflager, salt, peber samt ahornsirup sammen med rødbederne
300 g stribede rødbeder eller almindelige rødbeder
150 g feta
2 dl majs – jeg køber frosne majskerner om vinteren og friske om sommeren
5 spsk. Dukkah – se opskrift under Snacks
1 helt granatæble
Brødcroutoner af et 1/2 ciabattabrød – se opskrift under Snacks
Frisk mynte
Dressing:
10 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. ahornsirup
2 tsk. grov sennep
Maldon salt og friskværnet peber
- Start med at lave brødcroutoner. Se opskrift under Snacks.
- Hæld 3 dl kogende vand over couscous. Drys med 1/2 tsk. salt. Lad couscous trække i en skål med låg i 15 minutter. Så er de klar til brug.
- Skræl rødbederne og skær med i både.
- Halvér sød kartoflen. Skræl den med en peeler og skær sød kartoflen i mindre tern.
- Vend sød kartoffeltern og rødbedebåde med lidt olivenolie, chiliflager, salt, peber samt lidt ahornsirup. Kom dem op i et ovnfast fad. Bag dem ved 200 grader varmluft i 20 minutter til de er gennembagte og gyldne. Vend dem flere gange undervejs. Lad dem køle af, før de blandes i salaten.
- Kog vand til at hælde over frosne edamame bønner og majs. Lad dem stå i 10 minutter i det varme vand og hæld dem derefter i sigte.
- Halver spidskålet. Skær stokken af og skær det halve spidskål i super tynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern.
- Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern.
- Check på youtube hvordan du ordner et granatæble. Det sviner meget og farver!
- Anret alle ingredienser i et stort fad. Kom dressing over salaten. Pynt med feta, granatæblekerner, brødcroutoner, Dukkah og mynte.