Passion for food and nice things

Salat á la Statsbiblioteket II

Salat á la Statsbiblioteket II

Endnu en indbydende madpakkesalat. Den er fyldig, mættende og smager samtidig skønt. Nem at bringe med i skole eller på arbejde.

Ingredienser:

(8 portioner)

3 dl cous cous

3 dl kogende vand

Maldon salt

1/2 rødt spidskål

200 g revet gulerødder

300 g edamame bønner – kan købes kogte og pillede på frost i supermarkedet

1/2 sød kartoffel – bages med lidt olivenolie, chiliflager, salt, peber samt ahornsirup sammen med rødbederne

300 g stribede rødbeder eller almindelige rødbeder

150 g feta

2 dl majs – jeg køber frosne majskerner om vinteren og friske om sommeren

5 spsk. Dukkah – se opskrift under Snacks

1 helt granatæble

Brødcroutoner af et 1/2 ciabattabrød – se opskrift under Snacks

Frisk mynte

 

Dressing:

10 spsk. olivenolie

2 spsk. æbleeddike

2 spsk. hvidvinseddike

2 spsk. ahornsirup

2 tsk. grov sennep

Maldon salt og friskværnet peber

 

  • Start med at lave brødcroutoner. Se opskrift under Snacks.
  • Hæld 3 dl kogende vand over couscous. Drys med 1/2 tsk. salt. Lad couscous trække i en skål med låg i 15 minutter. Så er de klar til brug.
  • Skræl rødbederne og skær med i både.
  • Halvér sød kartoflen. Skræl den med en peeler og skær sød kartoflen i mindre tern.
  • Vend sød kartoffeltern og rødbedebåde med lidt olivenolie, chiliflager, salt, peber samt lidt ahornsirup.  Kom dem op i et ovnfast fad. Bag dem ved 200 grader varmluft i 20 minutter til de er gennembagte og gyldne. Vend dem flere gange undervejs. Lad dem køle af, før de blandes i salaten.
  • Kog vand til at hælde over frosne edamame bønner og majs. Lad dem stå i 10 minutter i det varme vand  og hæld dem derefter i sigte.
  • Halver spidskålet. Skær stokken af og skær det halve spidskål i super tynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern.
  • Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern.
  • Check på youtube hvordan du ordner et granatæble. Det sviner meget og farver!
  • Anret alle ingredienser i et stort fad. Kom dressing over salaten. Pynt med feta, granatæblekerner, brødcroutoner, Dukkah og mynte.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *