Græskarsuppe

Denne græskarsuppe smager skønt, er spicy og passer rigtig godt til det danske efterår. Jeg serverer den med lidt creme fraiche, ristede spicy kikærter og foccaciabrød.
Ingredienser:
(8 personer som forret)
1 kg hokkaido græskar
2 løg
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
1 ds flåede tomater
6 dl grønsagsbouillon (til vegetarer) eller 6 dl kyllingebouillon
1 ds kokosmælk
4 tsk. salt
1 tsk. hvid peber
1 tsk. spidskommen
1 tsk. chili
5 cm ingefær
4 spsk. æbleeddike
Topping:
Creme fraiche
1 ds kikærter eller 100 g græskarkerner til toppings
Drys chiliflager
- Halver græskar og udkern det. Skær skrællen af og skær den i mindre stykker.
- Skræl løg og hvidløg og hak dem fint.
- Varm olien op i en stor gryde og svits løg og hvidløg deri.
- Tilsæt græskarstykker og lad det stege sammen med løg i ca 5 minutter.
- Tilsæt bouillon, kokosmælk samt flåede tomater og lad det småsimre i 1/2 time.
- Køl suppen af før du blender den.
- Blend suppen i en blender eller med en stavblender til den er cremet og ensartet.
- Smag til med salt, hvid peber, spidskommen, chili, revet ingefær samt æbleeddike.
- Server med lidt creme fraiche og ristede kikærter (se opskrift under snacks) eller ristede græskarkerner. Drys med chiliflager.