Passion for food and nice things

Græskarsuppe

Græskarsuppe

Denne græskarsuppe smager skønt, er spicy og passer rigtig godt til det danske efterår. Jeg serverer den med lidt creme fraiche, ristede spicy kikærter og foccaciabrød.

Ingredienser:

(8 personer som forret)

1 kg hokkaido græskar

2 løg

2 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

1 ds flåede tomater

6 dl grønsagsbouillon (til vegetarer) eller 6 dl kyllingebouillon

1 ds kokosmælk

4 tsk. salt

1 tsk. hvid peber

1 tsk. spidskommen

1 tsk. chili

5 cm ingefær

4 spsk. æbleeddike

Topping:

Creme fraiche

1 ds kikærter eller 100 g græskarkerner til toppings

Drys chiliflager

  • Halver græskar og udkern det. Skær skrællen af og skær den i mindre stykker.
  • Skræl løg og hvidløg og hak dem fint.
  • Varm olien op i en stor gryde og svits løg og hvidløg deri.
  • Tilsæt græskarstykker og lad det stege sammen med løg i ca 5 minutter.
  • Tilsæt bouillon, kokosmælk samt flåede tomater og lad det småsimre i 1/2 time.
  • Køl suppen af før du blender den.
  • Blend suppen i en blender eller med en stavblender til den er cremet og ensartet.
  • Smag til med salt, hvid peber, spidskommen, chili, revet ingefær samt æbleeddike.
  • Server med lidt creme fraiche og ristede kikærter (se opskrift under snacks) eller ristede græskarkerner. Drys med chiliflager.

 

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *