Passion for food and nice things

Tabbouleh inspireret salat

Tabbouleh inspireret salat

Jeg har ladet mig inspirere af den libanesiske nationalsalat Tabbouleh og har tilføjet bagte grøntsager i min udgave. I den originale version er der kun couscous, tomater, forårsløg, masser af persille samt mynte. Vi spiser denne salat sammen med f.eks. arabiske fladbrød (købes hos arabiske købmænd eller i bazaren), en yoghurt smagt til med hvidløg, tørret mynte og reven agurk (Laban), stegt krydret kylling eller lam.

Ingredienser:

(4 personer)

1 dl couscous

2 dl kogende vand

lidt salt

4 stilke med mini tomater

1 rød peber

1 squash

1 rødløg

2 tsk. ahornsirup

Maldon salt

Friskkværnet peber

2 forårsløg

Dressing:

1/2 dl olivenolie 

1/4 dl friskpresset citronsaft

Maldon salt og friskkværnet peber

  • Hæld 1 dl couscous op en lidt større skål. Drys med lidt salt. Hæld 2 dl kogende vand hen over couscous. Sæt en tallerken henover og lad den stå i 1/2 time.
  • Skær squashen i tern.
  • Rødløget skrælles og skæres i både.
  • Rød peber skæres i tern (samme størrelse som squash).
  • Varm ovnen op på 175 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Læg squash, rødløg, rød peber samt tomater (lad tomaterne blive på stilkene) på bagepladen. Vend med lidt olivenolie, ahornsirup, salt og peber.
  • Bag grøntsagerne i ca. 1/2 time og vend dem undervejs.
  • Lad grøntsagerne køle af på bagepladen.
  • Hak persille og mynte.
  • Bland couscous med rødløg, rød peber samt squash. Vend det hakkede persille samt mynte i. Smag til med salt og peber.
  • Pynt med stilkene med tomater, feta og finthakket forårsløg.
  • Hæld dressing over inden servering.

 

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *