Tabbouleh inspireret salat

Jeg har ladet mig inspirere af den libanesiske nationalsalat Tabbouleh og har tilføjet bagte grøntsager i min udgave. I den originale version er der kun couscous, tomater, forårsløg, masser af persille samt mynte. Vi spiser denne salat sammen med f.eks. arabiske fladbrød (købes hos arabiske købmænd eller i bazaren), en yoghurt smagt til med hvidløg, tørret mynte og reven agurk (Laban), stegt krydret kylling eller lam.
Ingredienser:
(4 personer)
1 dl couscous
2 dl kogende vand
lidt salt
4 stilke med mini tomater
1 rød peber
1 squash
1 rødløg
2 tsk. ahornsirup
Maldon salt
Friskkværnet peber
2 forårsløg
Dressing:
1/2 dl olivenolie
1/4 dl friskpresset citronsaft
Maldon salt og friskkværnet peber
- Hæld 1 dl couscous op en lidt større skål. Drys med lidt salt. Hæld 2 dl kogende vand hen over couscous. Sæt en tallerken henover og lad den stå i 1/2 time.
- Skær squashen i tern.
- Rødløget skrælles og skæres i både.
- Rød peber skæres i tern (samme størrelse som squash).
- Varm ovnen op på 175 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Læg squash, rødløg, rød peber samt tomater (lad tomaterne blive på stilkene) på bagepladen. Vend med lidt olivenolie, ahornsirup, salt og peber.
- Bag grøntsagerne i ca. 1/2 time og vend dem undervejs.
- Lad grøntsagerne køle af på bagepladen.
- Hak persille og mynte.
- Bland couscous med rødløg, rød peber samt squash. Vend det hakkede persille samt mynte i. Smag til med salt og peber.
- Pynt med stilkene med tomater, feta og finthakket forårsløg.
- Hæld dressing over inden servering.