Passion for food and nice things

Fødselsdagskage

Fødselsdagskage

Den perfekte fødselsdagskage. Det bedste af det bedste samlet i én kage. Marengsbunde med hakkede hasselnødder. Dernæst et tykt lag mørk chokolade. Lagt sammen med friske søde jordbær og flødeskum. Lyder det ikke godt? Den smager himmelsk. Du skal bruge to bageforme med en diameter på 20 cm.

Ingredienser:

(8 stk.)

4 æggehvider

280 g sukker

En knivspids salt

1 tsk. vaniljepasta

1 tsk. eddike

100 g hasselnødder

200 g mørk chokolade min. 50%

500 g jordbær

1/2 l piskefløde

  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt en knivspids salt.
  • Blend sukker i en blender.
  • Tilsæt lidt sukker af gangen til de stivpiskede æggehvider og pisk til sukkeret er opløst.  Den skal være blank og skinnende.
  • Vend vaniljepasta og eddike i massen. Der skal vendes med en dejskraber – ikke piskes.
  • Hak hasselnøddderne i en løghakker. De skal være helt fintdelt.
  • Kom bagepapir i begge bageforme. Drys med lidt maizenamel. Fordel marengs ligeligt i de to bageforme. Fordel de hakkede hasselnødder ovenpå hver bund og pres dem let ned i marengsen.
  • Bag bundene ved 170 grader varmluft  i 30-35 minutter. Hold øje med dem.
  • Smelt 200 g mørk chokolade over vandbad imens bundene er i ovnen.
  • Tag marengsbundene ud af bageformene og køl dem af.
  • Fordel den smeltede chokolade på hver marengsbund (på den ujævne side). Brug en pensel til at smøre det ud over hele bunden.
  • Pisk piskefløden til flødeskum.
  • Sæt en en marengsbund på et kagefad. Kom halvdelen af flødeskummet ovenpå på bunden. Fordel det jævnt på hele bunden.
  • Tag fire jordbær fra til pynt. Pyn resten af jordbærerne og skær dem i skiver. Fordel jordbærerne pænt på flødeskumslaget.
  • Den sidste kagebund lægges med chokoladesiden nedad ovenpå jordbærerne, så den glatte kagebund er øverst. Fordel resten af flødeskummet ovenpå kagen og pynt med jordbær.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *