Bagte kartofler og rodfrugter med crumble

Ovnbagte kartofler og rodfrugter er comfort food. Vælg dine grønne favoritter i sæson og lav denne ret. Jeg vender disse i en rasp og parmesan blanding, som gør at grøntsagerne bliver sprøde og crispy. Simpelt og meget velsmagende. Jeg laver enten en hvidløgs- eller chiliaioli til. Jeg serverer denne ret sammen med f.eks. frikadeller eller en steg og gerne en salat til.
Ingredienser:
(6 personer)
1 kg kartofler
500 g gulerødder
1 kg rødbeder
500 g persillerod
1 græskar (Hokkaido)
1/2 -1 dl olivenolie
Hvidløgssalt
Friskkværnet peber
Crumble:
1 dl rasp
10 g revet parmesan
15 g smør
Aioli:
1 dl Hellman mayo
4 spsk. creme fraiche 18%
Saften af en 1/2 citron
1 fed hvidløg
- Skræl kartofler, persillerødder, rødbeder, gulerødder og skær dem i mindre stykker (både).
- Halvér græskar og udhul det. Skær skrællen af og skær det i i både.
- Kom grøntsagerne i et meget stort fad eller bradepande med bagepapir. Tør dem godt af i køkkenrulle (de må ikke være våde, så koger de).
- Vend dem i olivenolie.
- Bages ved 230 grader varmluft i 30 minutter. Vendes jævnligt.
- Bland rasp og revet parmesan.
- Tag fadet med grøntsager ud og drys rasp/parmesan blandingen jævnt ud over alle grøntsagerne.
- Skær smøret i mindre stykker og fordel smørret over grøntsagerne.
- Bages videre i 5-10 minutter til det er sprødt og gyldent.
- Krydder med hvidløgssalt og friskkværnet peber.
- Lav aioli dressingen imens grøntsagerne bager.