Passion for food and nice things

Bagte kartofler og rodfrugter med crumble

Bagte kartofler og rodfrugter med crumble

 

Ovnbagte kartofler og rodfrugter er comfort food. Vælg dine grønne favoritter i sæson og lav denne ret. Jeg vender disse i en rasp og parmesan blanding, som gør at grøntsagerne bliver sprøde og crispy. Simpelt og meget velsmagende. Jeg laver enten en hvidløgs- eller chiliaioli til. Jeg serverer denne ret sammen med f.eks. frikadeller eller en steg og gerne en salat til.

Ingredienser:

(6 personer)

1 kg kartofler

500 g gulerødder

1 kg rødbeder

500 g persillerod

1 græskar (Hokkaido)

1/2 -1 dl olivenolie

Hvidløgssalt

Friskkværnet peber

 

Crumble:

1 dl rasp

10 g revet parmesan

15 g smør

Aioli:

1 dl Hellman mayo

4 spsk. creme fraiche 18%

Saften af en 1/2 citron

1 fed hvidløg

  • Skræl kartofler, persillerødder, rødbeder, gulerødder og skær dem i mindre stykker (både).
  • Halvér græskar og udhul det. Skær skrællen af og skær det i i både.
  • Kom grøntsagerne i et meget stort fad eller bradepande med bagepapir. Tør dem godt af i køkkenrulle (de må ikke være våde, så koger de).
  • Vend dem i olivenolie.
  • Bages ved 230 grader varmluft i 30 minutter. Vendes jævnligt.
  • Bland rasp og revet parmesan.
  • Tag fadet med grøntsager ud og drys rasp/parmesan blandingen jævnt ud over alle grøntsagerne.
  • Skær smøret i mindre stykker og fordel smørret over grøntsagerne.
  • Bages videre i 5-10 minutter til det er sprødt og gyldent.
  • Krydder med hvidløgssalt og friskkværnet peber.
  • Lav aioli dressingen imens grøntsagerne bager.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *