Brødcroutoner med rosmarin & salt

Hvis der er noget, du skal prøve at lave, er det hjemmelavede brødcroutoner. Det er meget nemmere, end man tror, billigere og så smager de tusinde gange bedre, end dem man køber. Jeg laver dem til blandt andet pastaretter, supper & salater – kun din fantasi sætter grænserne.
Ingredienser:
(6-8 personer)
1 ciabattabrød
1/2 dl (ca) olivenolie
1 stilk rosmarin
Maldonsalt
- Skær ciabattabrødet i skiver på langs (den lange led). Tykkelsen på skiverne bestemmer, om det skal være mini eller mega brødcroutoner. Skær skiverne i aflange skiver, herefter i pinde og så i tern. Jeg laver gerne mini til supper, mega til cæsarsalat samt mellem til pastaretter.
- Beklæd bageplade med bagepapir.
- Hak rosmarin fint.
- Fordel olivenolie over brødcroutoner sammen med hakket rosmarin. Vend dem godt rundt med hænderne. Drys med Maldonsalt.
- Bag brødcroutonerne ved 200 grader i mellem 8-10 minutter. Hold øje med dem og vend dem gerne et par gange undervejs.