Panna Cotta

Jeg har testet denne opskrift mange gange. Jeg har lavet den med piskefløde, mælk og kaffefløde. Den bedste version blev den med kaffefløde. Den blev silkeblød og dirrende. Det er en god dessert til gæster og det perfekte punktum for en god middag. Du kan med fordel lave dem dagen i forvejen og afhængig af sæson lave den topping, du foretrækker. Topping kunne være ahornsirup og lidt frisk frugt i små tern f.eks. ananas eller mango. Det kunne også være passionsfrugt eller hindbær rørt med lidt flormelis eller med brombærsirup, havtornsirup eller rabarbersirup som på billederne.
Ingredienser:
(4 personer)
1/2 liter kaffefløde 9%
1 vaniljestang
55 g rørsukker
3 blade husblas
- Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en ske eller en kniv. Bland vaniljekornene med lidt sukker, så de bliver bedre fordelt i fløden.
- Varm fløden op i en gryde. Tilsæt sukker, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger. Den må ikke koge. Rør rundt til sukkeret er opløst og vaniljen er blandet godt med.
- Læg husblasen i blød i koldt vand, i mens fløden varmes op.
- Tag gryden af varmen.
- Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den “opblødte” husblas i den varme fløde. Rør godt rundt til husblasen er opløst.
- Hæld fløden igennem en fintmasket sigte og op i en kande med hældetud.
- Hæld fløden op i portionsforme eller små glas.
- Når fløden er afkølet i glassene, dækkes de med vitawrap og sættes i køleskab, til de skal serveres. Der går et par timer inden de er stivnet.
- Panna cotta’en skal være helt afkølet og have sat sig, før man kommer topping på.