Vichyssoise

Vichyssoise er porre/kartoffelsuppe på dansk. Det er en suppe, som er meget nem at lave, og så smager den dejlig mild og cremet. Lav denne i efteråret eller om vinteren, når vinden blæser lidt for meget, og temperaturen sniger sig lidt for langt ned.
Jeg serverer den med lidt creme fraiche, mini brødcroutoner samt bacontern.
Ingredienser:
(8 portioner)
2 medium løg
2 fed hvidløg
50 g smør
2 spsk. olivenolie
6 porrer
10 mellem kartofler
1 1/2 liter vand
2 kyllingebouillonterninger eller grønsagsbouillonterninger(hvis du er vegetar)
1/4 piskefløde
2-3 tsk. fint salt
1/2 tsk. hvid peber
- Pil løg og hvidløg. Skær i små tern.
- Vask og rens porrerne grundigt, så du undgå jord og bakterier.
- Skær enderne fra og skær porrerne i 0,5 cm tynde ringe.
- Skræl kartofler og skær dem i skiver
- Svits løg, hvidløg og porrer i smør og olie. De må ikke tage farve.
- Tilsæt vand, boullionterninger og kartofler. Lad suppen koge i ca. 30 minutter.
- Blend suppen. Den skal være cremet.
- Tilsæt fløde og smag suppen til med salt hvid peber.