Passion for food and nice things

Vichyssoise

Vichyssoise

Vichyssoise er porre/kartoffelsuppe på dansk. Det er en suppe, som er meget nem at lave, og så smager den dejlig mild og cremet. Lav denne i efteråret eller om vinteren, når vinden blæser lidt for meget, og temperaturen sniger sig lidt for langt ned.

Jeg serverer den med lidt creme fraiche, mini brødcroutoner samt bacontern.

Ingredienser:

(8 portioner)

2 medium løg

2 fed hvidløg

50 g smør

2 spsk. olivenolie

6 porrer

10 mellem kartofler

1 1/2 liter vand

2 kyllingebouillonterninger eller grønsagsbouillonterninger(hvis du er vegetar)

1/4 piskefløde

2-3 tsk. fint salt

1/2 tsk. hvid peber

 

  • Pil løg og hvidløg. Skær i små tern.
  • Vask og rens porrerne grundigt, så du undgå jord og bakterier.
  • Skær enderne fra og skær porrerne i 0,5 cm tynde ringe.
  • Skræl kartofler og skær dem i skiver
  • Svits løg, hvidløg og porrer i smør og olie. De må ikke tage farve.
  • Tilsæt vand, boullionterninger og kartofler. Lad suppen koge i ca. 30 minutter.
  • Blend suppen. Den skal være cremet.
  • Tilsæt fløde og smag suppen til med salt hvid peber.

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *