Passion for food and nice things

Macarons med chokoladecreme & guldstøv

Macarons med chokoladecreme & guldstøv

Da jeg første gang lavede disse macarons, blev jeg meget overrasket over, hvor nemme disse små kager er at lave. Opskriften lykkedes hver gang – på trods af, at jeg mangler den typiske siliconemåtte.

Disse er lavet på øjemål. Hvis du vil have dem helt præcise, skal du investere i en måtte. Jeg har brugt en sprøjtepose og tylle nr. 12 fra Wilton.

Ingredienser:

(ca. 30 stk.)

3 æggehvider

20 g sukker

Lidt citronsaft

225 g flormelis

125 g mandelmel

 

Cremefyld:

1,5 dl piskefløde

100 g mørk chokolade

Guldstøv fra Mill & Mortar

 

  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og citronsaft.
  • Tilsæt en spiseske flormelis ad gangen, imens der piskes.
  • Vend forsigtigt mandelmel i.
  • Kom dejen i en sprøjtepose. Jeg bruger tylle nr. 12 fra Wilton. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Sprøjt små kager ud på størrelse med en  5 krone. Sæt dem ikke for tæt, da de hæver en lille smule.
  • “Bank” bagepladen ned i bordet, så kagerne “sætter” sig. Lad dem hvile på bagepladen ca. 30 minutter inden de kommer ind i en forvarmet ovn ved 150 grader (varmluft) i ca. 10 minutter.

Fyld:

  • Hak chokoladen til cremen og kom den i en stor skål. Piskefløden varmes op (må ikke koge) og kommes op i skålen med chokoladen. Når chokolademassen er kølet af, sættes den i køleskab, indtil den skal bruges. Pisk chokolademassen til en tyk creme, når du skal bruge den. Kom chokolademassen i en sprøjtepose. Jeg bruger samme tylle som til kagerne (Wilton nr. 12). Start i midten og kør en cirkel rundt på den ene halvdel af en macaron. Læg den sammen med macaron halvdel uden chokoladecreme.
  • Pynt kagerne med lidt guldstøv fra Mill & Mortar.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *