Macarons med chokoladecreme & guldstøv

Da jeg første gang lavede disse macarons, blev jeg meget overrasket over, hvor nemme disse små kager er at lave. Opskriften lykkedes hver gang – på trods af, at jeg mangler den typiske siliconemåtte.
Disse er lavet på øjemål. Hvis du vil have dem helt præcise, skal du investere i en måtte. Jeg har brugt en sprøjtepose og tylle nr. 12 fra Wilton.
Ingredienser:
(ca. 30 stk.)
3 æggehvider
20 g sukker
Lidt citronsaft
225 g flormelis
125 g mandelmel
Cremefyld:
1,5 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
Guldstøv fra Mill & Mortar
- Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og citronsaft.
- Tilsæt en spiseske flormelis ad gangen, imens der piskes.
- Vend forsigtigt mandelmel i.
- Kom dejen i en sprøjtepose. Jeg bruger tylle nr. 12 fra Wilton. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Sprøjt små kager ud på størrelse med en 5 krone. Sæt dem ikke for tæt, da de hæver en lille smule.
- “Bank” bagepladen ned i bordet, så kagerne “sætter” sig. Lad dem hvile på bagepladen ca. 30 minutter inden de kommer ind i en forvarmet ovn ved 150 grader (varmluft) i ca. 10 minutter.
Fyld:
- Hak chokoladen til cremen og kom den i en stor skål. Piskefløden varmes op (må ikke koge) og kommes op i skålen med chokoladen. Når chokolademassen er kølet af, sættes den i køleskab, indtil den skal bruges. Pisk chokolademassen til en tyk creme, når du skal bruge den. Kom chokolademassen i en sprøjtepose. Jeg bruger samme tylle som til kagerne (Wilton nr. 12). Start i midten og kør en cirkel rundt på den ene halvdel af en macaron. Læg den sammen med macaron halvdel uden chokoladecreme.
- Pynt kagerne med lidt guldstøv fra Mill & Mortar.