Passion for food and nice things

Fantastisk blomkålssalat med figner

Fantastisk blomkålssalat med figner

Jeg bruger et mandolinjern til at skære blomkål og pære i meget tynde skiver. Den smager super godt sammen med ovnbagte kartofler og rodfrugter samt et stykke grillet kød.

Ingredienser:

(4 personer)

1/4 råt blomkål

100 g rucula

1/2 – 1 pære

2 friske figner

50 g tørrede tranebær

50 g ristede mandler, valnødder eller hasselnødder

Dressing:

1 tsk. grov sennep

1 spsk. mayonnaise

1 tsk. ahornsirup

2 spsk. æbleeddike

5 spsk. olivenolie

1/2 tsk. Maldonsalt

Friskkværnet peber

  • Anret rucula i bunden af et stort fad. Fordel tynde skiver af rå blomkål over rucula.
  • Halver pæren og fjern kernehuset. Skær pæren i supertynde skiver på mandolinjern.
  • Skær fignen i tynde skiver med en kniv (det bliver pænere med kniv end med mandolinjern).
  • Fordel tørrede tranebær og ristede mandler ovenpå.

 

  • Ryst alle ingredienser sammen til dressingen i et syltetøjsglas med låg. Dressing bliver cremet på grund af mayonnaisen.

 

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *