Fantastisk blomkålssalat med figner

Jeg bruger et mandolinjern til at skære blomkål og pære i meget tynde skiver. Den smager super godt sammen med ovnbagte kartofler og rodfrugter samt et stykke grillet kød.
Ingredienser:
(4 personer)
1/4 råt blomkål
100 g rucula
1/2 – 1 pære
2 friske figner
50 g tørrede tranebær
50 g ristede mandler, valnødder eller hasselnødder
Dressing:
1 tsk. grov sennep
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. ahornsirup
2 spsk. æbleeddike
5 spsk. olivenolie
1/2 tsk. Maldonsalt
Friskkværnet peber
- Anret rucula i bunden af et stort fad. Fordel tynde skiver af rå blomkål over rucula.
- Halver pæren og fjern kernehuset. Skær pæren i supertynde skiver på mandolinjern.
- Skær fignen i tynde skiver med en kniv (det bliver pænere med kniv end med mandolinjern).
- Fordel tørrede tranebær og ristede mandler ovenpå.
- Ryst alle ingredienser sammen til dressingen i et syltetøjsglas med låg. Dressing bliver cremet på grund af mayonnaisen.