Amerikanske pandekager

Første gang jeg smagte små tykke pandekager serveret med ahornsirup var i Australien. Pandekager var fast på menuen om søndagen, hos den familie jeg boede hos. Jeg laver dem minimum en gang om måneden herhjemme. Jeg serverer dem med koldt smør, ahornsirup og frisk frugt f.eks. hindbær, blåbær, jordbær, mango, ananas, melon eller kiwi. Ved festlige lejligheder steger jeg bacon og laver scrambled eggs til. Så bliver det vist ikke mere amerikansk.
Ingredienser:
(4 personer – 2 stk. pandekager per person)
280 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
3 spsk. sukker
1/2 tsk. vanilijepulver
4 dl kærnemælk (måske mere)
2 æg
4 tsk. smør
Serveres med:
Ahornsirup
Frisk frugt
Koldt smør
- Smelt smørret på en pande ved lav varme.
- Bland alle tørre ingredienser i en skål.
- Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive i en seperat skål.
- Tilsæt æggeblommer, kærnemælk samt smeltet smør til de tørre ingredienser. Pisk til dejen er homogen og lækker. Dejen skal være tyk.
- Vend forsigtigt de piskede hvider i dejen. Lad dejen hvile i 5 minutter.
- Bag dem i et klat smør ved middel varme. Vend pandekagen når den får bobler og bag den videre på den anden side.