Hyldeblomstsaft

Jeg laver hyldeblomstsaft hvert år i sæsonen. Elsker det. Jeg bruger det til saftevand, i drinks, i marmelade, i hvid gløgg og i dressinger. Jeg gemmer en flaske eller to til hvid glögg. Du skal overveje, hvor du plukker dine hyldeblomstskærme. Det skal helst være i et hegn, men ikke ud til trafikeret vej og heller ud til marker, som bliver sprøjtet.
Ingredienser:
(ca. 4 flasker a 0,75 liter)
60 hyldeblomstskærme
60 g citronsyre
3 kg sukker
4 øko citroner skåret i skiver
3,5 liter kogende vand
Atamon
- Hyldeblomstskærme, citroner, sukker, citronsyre samt kogende vand kommes i stor gryde eller skål. Skærmene skal være dækket af vand. Stil det køligt i ca. 3 døgn. Rør i blandingen ca. 2 gange dagligt, så sukkeret bliver opløst.
- På 3. dagen. Pres saften ud af blomsterskærme samt citronskiver. Hæld først saften igennem en si. Bagefter sies saften endnu en gang igennem et klæde (viskestykke). Hæld saften i ren gryde, og varm saften op til kogepunktet. Tilsæt 1 spsk. atamon . Lad saften køle af, før den hældes på skoldede atamonskyllede flasker.