Müsli

Jeg spiser denne müsli på skyr sammen med frisk frugt f.eks. jordbær, blåbær, ferskner eller ananas samt lidt ahornsirup. Jeg bruger den også som topping på havregrød. Smager fantastisk.
Ingredienser:
(ca 30 portioner)
200 g ruggryn
100 g blandede rug-, hvede-, havre-, byg- og speltflager
100 g hele mandler
100 g hasselnødder – skal ristes seperat i ovnen og tilsættes bagefter. Se opskrift under Snacks
50 g kokosmel
50 g kokosflager – tilsættes først de sidste 10 minutter af bagetiden i ovnen
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
250 g flydende honning
100 g tørrede figner eller tranebær tilsættes efter at blandingen har været i ovnen
- Bland alle ingredienser og hæld blandingen i et ildfast fad. Fordel den flydende honning i blandingen med hænderne, så det bliver godt blandet.
- Rist blandingen i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca 25 minutter ved varmluuft. Vend müslien ca hver 10 minut. Hold øje med blandingen, så den ikke bliver for mørk og smager branket. Tilsæt evt 100 g rosiner efter blandingen er afkølet. Hældes på glas med tætsluttende låg.