Boller i karry med blomkålsris

Boller i karry med et twist. Jeg elsker denne version med blomkålsris, sød kartofler, squash, broccoli, gulerødder og kikærter. Man skal bruge en foodprocessor til at hakke blomkålen til ris look a like.
(4-6 personer)
Ingredienser:
Kødboller:
500 g hakket kalv og gris
2 tsk. fint salt
1 æg
1/2 tsk. hvid peber
1/2 dl hvedemel
4 spsk. mælk
Sauce:
2 mellemstore løg
2 fed hvidløg
50 g smør
2 spsk. olivenolie
2 spsk. karry
1 sød kartoffel ca. 300 g
3 gulerødder
1 grøn squash
1 broccolihoved
1 ds. kikærter
1/2 dl hvedemel
3 dl af kogevandet fra kødbollerne
1 ds. kokosmælk
2 tsk. fint salt
1 spsk. æbleeddike
1/4 tsk. hvid peber
Tilbehør og pynt:
1 blomkål ca. 1 kg
2 æbler (1/2 æble per person)eller frisk ananas i tern
Lidt persille til pynt
- Bland hakket kød med salt, hvid peber, æg, hvedemel samt mælk.
- Sæt en gryde over med vand og lad det komme op på kogepunktet.
- Form kødbollerne med en mindre ske f.eks. dessertske eller børneske. Jeg foretrækker mindre kødboller, da jeg synes, de ser mere delikate ud (der er ikke meget pænt at sige om en kogt kødbolle). Når kødbollerne kommer op til overfladen af vandet, er de færdige. Sluk for varmen og lad kødboller blive i vandet, imens saucen forberedes.
- Skræl løg og hvidløg og hak dem fint.
- Skræl sød kartoflen og skær den i 1/2 cm tynde skiver. Herefter i strimler og så i små tern.
- Skær enderne af squashen. Skær den i aflange skiver. Herefter i strimler og så i små tern.
- Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
- Smelt smørret i en gryde. Tilsæt olivenolie og karry. “Brænd karryen af” i 2 minutter før løg og hvidløg tilsættes.
- Svits det i 2 minutter før sød kartoffel, gulerødder og squash tilsættes og svitses med i ca. 5 minutter.
- Drys 1/2 dl hvedemel ud over grøntsagerne og rør godt rundt, inden du tilsætter 3 dl af kogevandet fra kødbollerne.
- Tilsæt kokosmælk og lad det små simrer et par minutter.
- Smag til med salt, hvid peber og æbleeddike.
- Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem i et dørslag under rindende vand inden de kommes op i saucen.
- Del broccolien i mindre buketter og kom de mindre buketter op i den varme sauce.
- Kom kødbollerne op i saucen og vend dem rundt, så de er dækket med karrysauce.
- Skær blade og grov stilk af blomkålen. Skær det i mindre stykker.
- Kom blomkåls stykkerne i foodprocessoren. Brug kniven. Kør det et par sekunder og det ligner til forveksling kogt ris.
- Server i et stor fad. Først blomkålsris. Kødboller og karrysauce. Pynt med hakket æble eller mangotern. Pynt med lidt persille.