Ruggrød de luxe

Ruggrød er et fint alternativ til havregrød. Jeg kører ruggrynene i en hakker, så de ikke er så grove, men det er en smagssag.
Prøv dig frem og brug hvad du har af frugt, grønt, nødder, müsli og mælkeprodukter. Noget friskt, syrligt, knasende samt lidt sødt er opskriften. Anret det, så det ser indbydende og fristende ud.
Ingredienser:
(1 person)
1 dl ruggryn
2 dl vand
Nip salt
Topping:
1 æble
1/2 banan
2 spsk. rugbrødsmüsli (se opskrift under Morgenmad)
2 spsk. skyr
1 spsk. solbærkompot
1 spsk. friske blåbær
Tørrede æbleskiver
Hakkede pistacienødder
- Kom ruggryn i en blender eller i en hakker, så de er knap så grove.
- Kom ruggryn, vand og salt i en gryde. Varm det langsomt op til det begynder at tykne og får grødkonsistens.
- Forbered frugt imens.
- Skræl bananen og skær den i skiver.
- Riv æblet på den grove side af et rivejern.
- Kom havregrøden i en skål. Pynt med toppings.