Passion for food and nice things

Vaniljekranse

Vaniljekranse

 

Vaniljekranse er en af mine ynglingssmåkager. Jeg bager dem kun i december måned. Der smager de bare bedst. Jeg bruger en kødhakker med en stjerneform til min KitchenAid, som jeg laver stængerne på. Man skal være to til at lave vaniljestænger/kranse på en KitchenAid. En der skal styre at presse dejen igennem kødhakkeren og en til at tage imod stængerne.

Ingredienser:

(ca. 75 stk.)

500 g hvedemel

400 g smør

300 g sukker

120 g mandler

2 fede vaniljestænger

1 sammenpisket æg

  • Kog mandlerne et par minutter og smut dem bagefter. Læg dem på et stykke køkkenrulle til de er tørre.
  • Kom de smuttede mandler i en minihakker. Hak dem til de er fintmalede.
  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud med en kniv.
  • Kom mel, smør, sukker, fintmalede mandler, vaniljekorn samt sammenpisket æg i en stor skål (KitchenAid) og ælt dejen til den er fast og glat.
  • Del dejen i tre portioner og kom dem i frostposer og sæt dem på køl i et par timer, så er dejen nemmere at arbejde med senere.
  • Kom lidt af dejen i kødhakkeren ad gangen. Det er stjerneformspladen, der er sat på, som giver de flotte takkede stænger.
  • Skær dejstængerne i 10 cm lange stykker. Form dem til kranse.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og læg kransene med et pænt mellemrum.
  • Bages ved 200 grader i ca. 6 -7 minutter. De skal være gyldne og sprøde.
  • Afkøles inden de kommes i kagedåser.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *