Vaniljekranse

Vaniljekranse er en af mine ynglingssmåkager. Jeg bager dem kun i december måned. Der smager de bare bedst. Jeg bruger en kødhakker med en stjerneform til min KitchenAid, som jeg laver stængerne på. Man skal være to til at lave vaniljestænger/kranse på en KitchenAid. En der skal styre at presse dejen igennem kødhakkeren og en til at tage imod stængerne.
Ingredienser:
(ca. 75 stk.)
500 g hvedemel
400 g smør
300 g sukker
120 g mandler
2 fede vaniljestænger
1 sammenpisket æg
- Kog mandlerne et par minutter og smut dem bagefter. Læg dem på et stykke køkkenrulle til de er tørre.
- Kom de smuttede mandler i en minihakker. Hak dem til de er fintmalede.
- Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud med en kniv.
- Kom mel, smør, sukker, fintmalede mandler, vaniljekorn samt sammenpisket æg i en stor skål (KitchenAid) og ælt dejen til den er fast og glat.
- Del dejen i tre portioner og kom dem i frostposer og sæt dem på køl i et par timer, så er dejen nemmere at arbejde med senere.
- Kom lidt af dejen i kødhakkeren ad gangen. Det er stjerneformspladen, der er sat på, som giver de flotte takkede stænger.
- Skær dejstængerne i 10 cm lange stykker. Form dem til kranse.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg kransene med et pænt mellemrum.
- Bages ved 200 grader i ca. 6 -7 minutter. De skal være gyldne og sprøde.
- Afkøles inden de kommes i kagedåser.