Passion for food and nice things

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich med fintsnittet spidskål, æbleskiver, drueagurker, rucola og chilimayo. Den har stået på min to try liste et godt stykke tid. Følg opskriften til den bedste flæskesteg. Det blev til den perfekte kombination af kød og grøntsager. Den smagte super godt.

Ingredienser:

(4 personer)

4 burgerboller (find opskrift på burgerboller under brød)

1 flæskesteg (kamsteg eller ribbensteg)

Maldonsalt

Friskkværnet peber

2 stilke frisk rosmarin

5 g fennikelfrø

3 spsk. olivenolie

3 dl vand

Chilimayo (1 dl Hellmann mayo tilsat  1/2 tsk. Lingham’s SRIRACHA chili sauce)

1/2 rødt spidskål

6 syltede drueagurker

2 æbler

150 g rucola

 

Flæskesteg:

  • Skær riller i flæskestegen ned til fedtet (ikke til kødet) – hvis slagteren ikke har har gjort det.
  • Hak rosmarinblade fint og knus fennikelfrøene i en morter.
  • Lav en blanding af Maldon salt, friskkværnet peber, knust fennikelfrø og hakket rosmarinblade.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom 2/3 af krydderiblandingen godt ned i alle riller. Smør stegen ind i  olivenolie.
  • Læg stegen med sværen nedad i et stegefad. Hæld vand ved, så sværen kun lige er dækket. Kom resten af krydderiblandingen på resten af stegen.
  • Steg flæskestegen i 1/2 time med sværen nedad i vandet ved 200 grader.
  • Vend stegen, så sværen kommer opad og lad den stege videre i ca. en time, til du har en kernetemperatur på ca. 65 grader. Hæld løbende vand ved stegen, så den ikke bliver tør. 1/2 -1 dl ad gangen.  Hold øje med stegen den sidste halve time. Brug et stegetermometer.
  • Lad den hvile i ca. 1/2 time før den skæres ud.

Chilimayo:

  • Bland mayo og chili sauce.

Grøntsager:

  • Halver spidskålen og skær stokken fra. Snit spidskålen på et mandolinjern, så strimlerne bliver supertynde.
  • Skær drueagurker i tynde skiver på den aflange led.
  • Skær æbler i tynde skiver – ca. fire skiver per sandwich. Jeg skærer blomsten af bunden og skærer æblet i tynde skiver uden at fjerne kernehuset. Jeg fjerner kun synlige brune kerner.

 

  • Skær burgerbollen over og smør begge bunde med chilimayo.
  • Skær flæskestegen i skiver. Der skal bruges to skiver per sandwich.
  • Læg først et lag rucola. Så flæskesteg. Dernæst skiver af æble, drueagurker samt spidskål og bolle. HAPS.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *