Æblegløgg med hyldeblomstsaft

Vi har to æbletræer, som bærer rigtig mange æbler hvert år. En del af æblerne presser vi til most, som denne gløgg også er lavet af. Jeg synes, denne lyse æblegløgg er et rigtig godt alternativ til den traditionelle.
( 6 personer)
1 liter æblemost (alternativt har Netto en god most fra Løgismose med ingefær)
2 dl hyldeblomstsaft (jeg gemmer hvert år to flasker hyldeblomstsaft, som skal bruges til bl.a. æblegløgg). Du kan finde min opskrift på hyldeblomstsaft under Drikke.
3 små kanelstænger
4 stjerneanis
4 cm frisk ingefær
1 lille øko citron
5 dl hvidvin
1/2 dl linie akvavit
1/2 dl gule rosiner eller tranebær
2 spsk. mandelflager eller splinter
1 æble
- Bland æblemost, hyldeblomstsaft i en gryde. Tilsæt kanelstænger og stjerneanis. Ingefæren skrælles, skæres i skiver og tilsættes. Varm det op. Sæt det på køl et døgns tid og lad det trække natten over.
- Si mosten næste dag og kom det op i en gryde. Smid ingefæren ud, men gem kanelstænger og stjerneanis.
- Vask citronen og skær den i tynde skiver.
- Tilsæt rosiner, citronskiver, mandelflager, snaps og hvidvin. Blandingen må ikke koge efter alkoholen kommer i, så fordamper alkoholen.
- Skær bunden af æblet og skær det i tynde skiver.
- Fordel den varme æblegløgg, rosiner, citronskiver, kanelstænger, stjerneanis, mandelsplinter i glassene.