Grå macarons med chokoladecreme & guldstøv

Jeg synes, den grå farve på disse macarons er så flot. De egner sig godt som petit four til kaffen på en festlig aften f.eks. Nytårsaften. Alle mine macarons er lavet på øjemål. Hvis du vil have dem helt præcise, skal du investere i en måtte. Jeg har brugt en sprøjtepose og tylle nr. 12 fra Wilton.
Ingredienser:
(ca. 30 stk.)
3 æggehvider
20 g sukker
Lidt citronsaft
225 g flormelis
125 g mandelmel
Et par dråber sort konditorfarve
Chokoladecreme:
1,5 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
Guldstøv fra Mill & Mortar
- Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og citronsaft.
- Tilsæt en spiseske flormelis ad gangen, imens der piskes.
- Vend forsigtigt mandelmel i.
- Tilsæt et par dråber sort konditorfarve til du har den ønskede grå farve. Dejen bliver lidt tyndere af frugtfarven og den flyder let ud og de bliver lidt større i diameter.
- Kom dejen i en sprøjtepose. Jeg bruger tylle nr. 12 fra Wilton. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Sprøjt små kager ud på størrelse med en 5 krone. Sæt dem ikke for tæt, da de hæver en lille smule.
- “Bank” bagepladen ned i bordet, så kagerne “sætter” sig. Lad dem hvile på bagepladen ca. 30 minutter inden de kommer ind i en forvarmet ovn ved 150 grader (varmluft) i ca. 10 minutter.
Chokoladecreme:
- Hak chokoladen til cremen og kom den i en stor skål. Piskefløden varmes op (må ikke koge) og kommes op i skålen med chokoladen.
- Når chokolademassen er kølet af, sættes den i køleskab, til den skal bruges. Pisk chokolademassen til en tyk creme.
- Kom chokolademassen i en sprøjtepose. Jeg bruger samme tylle som til kagerne (Wilton nr. 12).
- Start i midten og kør en cirkel rundt på den ene halvdel af en macaron. Læg den sammen med macaron halvdel uden chokoladecreme.
- Pynt kagerne med lidt guldstøv fra Mill & Mortar.