Passion for food and nice things

Auberginekompot

Auberginekompot

Smagte denne kompot for første gang i Marrakesh. Den har sin helt egen smag. Den perfekte smag af surt, sødt, blødt og knasende. Den er det perfekte tilbehør til det arabisk inspireret måltid.

Ingredienser:

(4 personer)

1 aubergine

1 rødløg

1 dl gule rosiner

1 dl smuttede mandler

Olivenolie

Æbleeddike

Flydende honning

Maldonsalt og friskkværnet peber

  • Rødløget skrælles og skæres i halve ringe. Auberginen skæres i tern. Steg løg og auberginen gyldent i rigeligt olivenolie. Auberginer “sluger” meget olie, så brug rigeligt. Når auberginen og løget er steget blødt og gyldent i olien, tilsættes æbleeddike og honning. Prøv dig lidt frem. Start med ca 2 spsk æbleeddike og 2 spsk honning evt mere. Det skal være sød/sur smag. Smag til med salt og peber. Lad det simre 10 minutter før de smuttede mandler og rosiner tilsættes. Lad det simre yderligere 5 minutter til det har en kompot konsistens.

Opskrift fra AnneMad.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *