Auberginekompot

Smagte denne kompot for første gang i Marrakesh. Den har sin helt egen smag. Den perfekte smag af surt, sødt, blødt og knasende. Den er det perfekte tilbehør til det arabisk inspireret måltid.
Ingredienser:
(4 personer)
1 aubergine
1 rødløg
1 dl gule rosiner
1 dl smuttede mandler
Olivenolie
Æbleeddike
Flydende honning
Maldonsalt og friskkværnet peber
- Rødløget skrælles og skæres i halve ringe. Auberginen skæres i tern. Steg løg og auberginen gyldent i rigeligt olivenolie. Auberginer “sluger” meget olie, så brug rigeligt. Når auberginen og løget er steget blødt og gyldent i olien, tilsættes æbleeddike og honning. Prøv dig lidt frem. Start med ca 2 spsk æbleeddike og 2 spsk honning evt mere. Det skal være sød/sur smag. Smag til med salt og peber. Lad det simre 10 minutter før de smuttede mandler og rosiner tilsættes. Lad det simre yderligere 5 minutter til det har en kompot konsistens.
Opskrift fra AnneMad.