Passion for food and nice things

De bedste træstammer

De bedste træstammer

Træstammer smager syndigt godt. Det kræver en kagerest, at kunne lave træstammer eller romkugler. Jeg har brugt en chokoladekage med ganache til disse træstammer. Det kunne også have været en banan- eller en gulerodskage. Jeg dypper enderne i mørk chokolade og pynter eventuelt med ristede hakkede mandler, hasselnødder eller tørret hindbær.

Ingredienser:

Ca. 24 stk.

450 g kagerest

50 g mandelmel

100 g mørk chokolade

6 spsk. hindbærmarmelade – gerne hjemmelavet

1 spsk. mørk rom

4 spsk. mørk kakao (skal kun tilsættes, hvis kagen er lys)

 

Overtræksmarcipan:

200 g marcipan

100 g flormelis

25 g glukosesirup

150 g mørk chokolade til enderne

  • Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad.
  • Kom kagerest, mandelmel, smeltet chokolade, rom og hindbærmarmelade i en foodprocessor og kør den med kniv til massen er ensartet.
  • Kom massen i en frostpose og læg den på køl, imens du laver marcipanen.
  • Kom marcipan, flormelis samt glucosesirup i en røremaskine. Ælt det indtil glukosesirup, flormelis er helt absorberet med marcipanen.
  • Del træstammemassen i fire lige store dele. Brug en vægt. Rul fire lige store træstamme “pølser” med en diameter på ca. 2,5 cm. Læg dem på køl, så er de nemmere at arbejde med, når de skal beklædes med marcipan.
  • Del marcipanen i fire lige store dele. Brug en vægt. Rul en 1/4 ud af gangen på et stykke bagepapir drysset med lidt flormelis. Marcipanen skal have samme længde som “pølsen”, og den skal være så bred, at den kan nå rundt om “pølsen”. Skær de ujævne kanter af. Læg pølsen på marcipanen og rul marcipanen omkring “pølsen”. Pres kanterne let sammen og skær enderne af med en skarp kniv.
  • Smelt chokoladen til at dyppe enderne i.
  • Skær træstammepølsen i længder på ca. 5 cm. Dyp enderne i smeltet chokolade.

 

 

 

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *