Passion for food and nice things

Le Tour de France pastasalat

Le Tour de France pastasalat

Kombinationen af pasta, grillet kylling, søde vindruer, mozzarellakugler og ristede mandler er et match made in heaven. Serveret med hjemmebagt foccaciabrød og dressing. Jeg bruger en gasgrill til at grille kyllingen på.

Ingredienser:

(8 portioner)

150 g mandler

1600 g kylling

500 g søde og kernefri druer

150 g bladselleri

250 g drænet mini mozzarellakugler

500 g pasta

  • Skyl kyllingen i koldt vand. Tør den godt af med køkkenrulle. Smør den ind i olie, salt og friskkværnet peber.
  • Tænd grillen på højeste varme. Grill den på brystsiden i 5 minutter  og bagefter den anden side i 5 minutter. Skru ned for varmen og vend jævnligt kyllingen undervejs. Jeg griller den ca. 50 minutter i alt. Drys den med lidt ekstra Maldon salt, når den er færdig.
  • Kog pastaen – følg anvisningen på pakken. Kom pastaen i en meget stor skål og lad dem køle af, mens resten af fyldet forberedes.
  • Kog mandlerne i 3 minutter i kogende vand og smut dem. Kom dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem ved 150 grader varmluft i 20 minutter. Hold øje med dem. De må ikke blive brændte. Drys med lidt Maldon salt.
  • Blegselleristilkene skylles. Blade skæres fra  og stilkenes skæres i små stykker.
  • Vindruer skylles og plukkes af stilken.
  • Hæld vandet fra mozzarellakuglerne.
  • Når kyllingen er færdig og er kølet af “plukkes” kødet af i mundrette stykker.
  • Vend pasta, kylling, vindruer, bladselleri samt mozzarellakugler sammen i en stor skål.
  • Pynt med spiselige blomster og basilikumblade.
  • Servér med foccaciabrød og dressing.

Dressing:

1 dl Hellman mayo

1 spsk. grov sennep med sennepskorn

1 spsk. citronsaft

1 tsk. ahornsirup

1 tsk. Maldon salt

Friskkværnet peber

1 dl smagsneutral olie f.eks. rapsolie

  • Bland mayo med sennep, citronsaft, ahornsirup, salt og peber. Pisk smagsneutral olie i lidt af gangen til dressingen er cremet.

Pynt:

Frisk basilikum

Spiselige blomster f.eks. lavendel, oregano eller morgenfruer.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *