Le Tour de France pastasalat

Kombinationen af pasta, grillet kylling, søde vindruer, mozzarellakugler og ristede mandler er et match made in heaven. Serveret med hjemmebagt foccaciabrød og dressing. Jeg bruger en gasgrill til at grille kyllingen på.
Ingredienser:
(8 portioner)
150 g mandler
1600 g kylling
500 g søde og kernefri druer
150 g bladselleri
250 g drænet mini mozzarellakugler
500 g pasta
- Skyl kyllingen i koldt vand. Tør den godt af med køkkenrulle. Smør den ind i olie, salt og friskkværnet peber.
- Tænd grillen på højeste varme. Grill den på brystsiden i 5 minutter og bagefter den anden side i 5 minutter. Skru ned for varmen og vend jævnligt kyllingen undervejs. Jeg griller den ca. 50 minutter i alt. Drys den med lidt ekstra Maldon salt, når den er færdig.
- Kog pastaen – følg anvisningen på pakken. Kom pastaen i en meget stor skål og lad dem køle af, mens resten af fyldet forberedes.
- Kog mandlerne i 3 minutter i kogende vand og smut dem. Kom dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem ved 150 grader varmluft i 20 minutter. Hold øje med dem. De må ikke blive brændte. Drys med lidt Maldon salt.
- Blegselleristilkene skylles. Blade skæres fra og stilkenes skæres i små stykker.
- Vindruer skylles og plukkes af stilken.
- Hæld vandet fra mozzarellakuglerne.
- Når kyllingen er færdig og er kølet af “plukkes” kødet af i mundrette stykker.
- Vend pasta, kylling, vindruer, bladselleri samt mozzarellakugler sammen i en stor skål.
- Pynt med spiselige blomster og basilikumblade.
- Servér med foccaciabrød og dressing.
Dressing:
1 dl Hellman mayo
1 spsk. grov sennep med sennepskorn
1 spsk. citronsaft
1 tsk. ahornsirup
1 tsk. Maldon salt
Friskkværnet peber
1 dl smagsneutral olie f.eks. rapsolie
- Bland mayo med sennep, citronsaft, ahornsirup, salt og peber. Pisk smagsneutral olie i lidt af gangen til dressingen er cremet.
Pynt:
Frisk basilikum
Spiselige blomster f.eks. lavendel, oregano eller morgenfruer.