Burgerboller

Jeg laver gerne en stor portion af disse burgerboller. Dem vi ikke får spist, fryser jeg ned og bruger til bl.a. kyllingburger, madpakke sandwich og flæskestegssandwich.
Ingredienser:
(Ca. 24 stk.)
1 liter vand
50 g gær
150 g rørsukker
30 g salt
150 g blødt smør
200 g grahamsmel eller fuldkornshvede
1, 5 kg hvedemel
1 æg til pensling
Sesamfrø til pynt
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen og tilsæt det bløde smør. Ælt dejen i 10 minutter på en røremaskine til den er smidig.
- Lad dejen hæve i ca. 1/2 time et lunt sted.
- Del dejen i ca. 24 lige store boller. Brug eventuelt en vægt. Det giver et mere ensartet udtryk.
- Rul hver bolle til den er ensartet og tryk den flad med håndfladen til burgerbolle look.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve på bagepladen til den ønskede størrelse. Det varer ca. en time.
- Pensel dem med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Bages ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter.
- Afkøl på bagerist.