Passion for food and nice things

Burgerboller

Burgerboller

Jeg laver gerne en stor portion af disse burgerboller. Dem vi ikke får spist, fryser jeg ned og bruger til  bl.a. kyllingburger, madpakke sandwich og flæskestegssandwich.

Ingredienser:

(Ca. 24 stk.)

1 liter vand

50 g gær

150 g rørsukker

30 g salt

150 g blødt smør

200 g grahamsmel eller fuldkornshvede

1, 5 kg hvedemel

1 æg til pensling

Sesamfrø til pynt

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen og tilsæt det bløde smør. Ælt dejen i 10 minutter på en røremaskine til den er smidig.
  • Lad dejen hæve i ca. 1/2 time et lunt sted.
  • Del dejen i ca. 24 lige store boller. Brug eventuelt en vægt. Det giver et mere ensartet udtryk.
  • Rul hver bolle til den er ensartet  og tryk den flad med håndfladen til burgerbolle look.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve på bagepladen til den ønskede størrelse. Det varer ca. en time.
  • Pensel dem med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  • Bages ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter.
  • Afkøl på bagerist.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *