Passion for food and nice things

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Jeg syntes, at maj er den dejligste af årets måneder. Jeg elsker, at alt bliver lysegrønt og at det vælter op af jorden med bl.a. rabarber. Rabarber er fantastiske som både saft, marmelade, kompot samt i kager.

Rabarbersaft bruger jeg både i drinks samt i en alkoholfri version med danskvand og mynte.

Ingredienser:

(1 liter)

500 g rabarber

1 liter vand

1 vaniljestang

3 dl sukker

Atamon

  • Skyl og rens rabarberne. Skær dem i 2 cm stykker.
  • Kom rabarberne op i en gryde sammen med 1 liter vand. Bring blandingen til kogepunktet og lad det simrer i ca. 15 minutter, til rabarberne er kogt ud.
  • Hæld blandingen igennem en tyndmasket sigte og op i en skål, som kan tåle varme. Pres de kogte rabarber med en grydeske, så saften kommer ud af dem. Hæld den sigtede blanding tilbage i gryden.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv eller en teske. Bland vaniljekornene med 1 spsk. rørsukker. Kom vaniljekorn og vaniljestangen op i gryden til rabarberne.
  • Tilsæt sukker og lad rabarbersaften koge op igen.
  • Skold en 1 liters flaske med patentprop med atamon.
  • Hæld saften på flasken, når den er kølet lidt af.

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *