Passion for food and nice things

Gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins

Du skal bruge en muffinform med 12 huller. Disse gulerodsmuffins er let krydrede, svampede og kombinationen med flødeost frosting er mums.

Ingredienser:

(12 stk.)

1 dl majsolie

150 g farin

2 æg

200 g hvedemel

1/2 tsk. vaniljepulver

1  tsk. bagepulver

1/2 tsk. natron

1 spsk. kanel

1/2 tsk. kardemomme

1/2 tsk. muskatnød

200 g gulerødder

12 papir muffinforme

Pyntes med hakkede pistacienødder og revet limeskal (husk lime skal være økø).

 

Frosting:

120 g Philadelphia smøreost

300 g flormelis

2 spsk. limesaft eller citronsaft

  • Pisk farin og olie. Tilsæt 1 æg af gangen.  Pisk til dejen er luftig.
  • Bland mel, bagepulver, natron og krydderier. Sigt det i dejen og vend forsigtigt rundt til det er godt blandet.
  • Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern.
  • Tilsæt de revene gulerødder.
  • Kom en papirform i hver af hullerne i muffinformen.
  • Fyld hver papirform op med 1/3 del dej. Al dej fordeles jævnt og ensartet.
  • Bages ved 140 grader varmluft i ca. 17  minutter. Check om kagerne er færdigbagte ved at stikke en strikkepind i en af kagerne. Er der intet dej på strikkepinden, så er de færdige.
  • Køl kagerne af.
  • Pisk flødeost, flormelis og limesaft med en elpisker.
  • Kom frostingen i en sprøjtepose. Jeg bruger tyl no 2D fra Wilton. Start fra midten og lav en cirkel, så hele kagen bliver dækket.
  • Hak pistacienødder og riv lidt limeskal og pynt hver kage.

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *