Gulerodsmuffins

Du skal bruge en muffinform med 12 huller. Disse gulerodsmuffins er let krydrede, svampede og kombinationen med flødeost frosting er mums.
Ingredienser:
(12 stk.)
1 dl majsolie
150 g farin
2 æg
200 g hvedemel
1/2 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1 spsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. muskatnød
200 g gulerødder
12 papir muffinforme
Pyntes med hakkede pistacienødder og revet limeskal (husk lime skal være økø).
Frosting:
120 g Philadelphia smøreost
300 g flormelis
2 spsk. limesaft eller citronsaft
- Pisk farin og olie. Tilsæt 1 æg af gangen. Pisk til dejen er luftig.
- Bland mel, bagepulver, natron og krydderier. Sigt det i dejen og vend forsigtigt rundt til det er godt blandet.
- Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern.
- Tilsæt de revene gulerødder.
- Kom en papirform i hver af hullerne i muffinformen.
- Fyld hver papirform op med 1/3 del dej. Al dej fordeles jævnt og ensartet.
- Bages ved 140 grader varmluft i ca. 17 minutter. Check om kagerne er færdigbagte ved at stikke en strikkepind i en af kagerne. Er der intet dej på strikkepinden, så er de færdige.
- Køl kagerne af.
- Pisk flødeost, flormelis og limesaft med en elpisker.
- Kom frostingen i en sprøjtepose. Jeg bruger tyl no 2D fra Wilton. Start fra midten og lav en cirkel, så hele kagen bliver dækket.
- Hak pistacienødder og riv lidt limeskal og pynt hver kage.