Blinis med rygeostsalat, røget laks, rejer og stenbiderrogn

Denne version af blinis er med rygeostsalat, røget laks, rejer og stenbiderrogn. Jeg laver dem både til brunchbordet og som forret. De mætter godt. Du skal bruge en blinispande med en diameter på 12 cm.
Ingredienser:
(8 stk.)
Blinis:
2 æg
2,5 dl kærnemælk
1/2 tsk. salt
100 g hvedemel
75 g fuldkornshvedemel eller ølandshvedemel
1 tsk. bagepulver
- Pisk alle ingredienser sammen til en tyk pandekagedej. Kom lidt smør på en blinispande og kom 1/2-2/3 dl dej på panden. Vend pandekagen, når den begynder at stivne i kanten og bag den videre på den anden side.
Rygeostsalat:
1/4 rygeost 10 %
2 spsk. Hellmann mayo
2 spsk. creme fraiche 18 %
Maldon salt
Hvid peber
- Pisk rygeosten cremet med en elspisker. Tilsæt mayo og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
Tilbehør:
200 g rejer i lage
50 g stenbiderrogn
250 g røget laks i skiver (8 skiver)
3 radisser til pynt
Dild til pynt
Stedmoderblomster til pynt
- Lad rejerne dryppe af i en sigte. Vrid dem let.
- Skær radisserne i tynde skiver.
- Fordel rygeostsalaten på pandekagerne. Kom en stor skive røget laks ovenpå. Pynt med rejer, stenbiderrogn, dild, radisser og stedmoderblomster.