Passion for food and nice things

Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Jeg laver altid suppe dagen før, vi skal spise den. Den smager bedre, når den har “trukket” et døgns tid i køleskabet. Efterår er suppetid og denne blomkålssuppe er nem, velsmagende og budgetvenlig.

Blomkålssuppe smager godt med lidt creme fraiche og brødcroutoner.

Ingredienser:

(6 portioner)

1 løg

2 fed hvidløg

2 stk. porrer (kun det hvide)

1 stk. blomkål ca. 800 g

1 liter grøntsagsbouillon

1 dl fløde

1 tsk. hvid peber

3 tsk. fint salt

3 spsk. æbleeddike

 

  • Skræl løg og hvidløg og hak dem fint.
  • Brug kun det hvide på porren. Skær bunden og det grønne af porren. Skræl de yderste blade af. Skær fire snit i porren, så man er sikker på at porren er godt renset og der intet jord er tilbage. Skær porrerne i tynde ringe.
  • Smelt smør i en stor gryde og tilsæt olivenolie. Svits løg, hvidløg og porreringe heri.
  • Svits løg og porreringe i ca. 10 minutter til de er bløde og klare.
  • Halvér blomkål og skær stokken af. Skær blomkålen i små buketter. Kom dem op i gryden til løg- og porrerblandingen og svits med i 5 minutter.
  • Tilsæt en liter grøntsagsbouillon. og lad det koge i en 1/2 time. Køl suppen af.
  • Kom grøntsagssuppen i en blender og purer suppen til den er ensartet og glat.
  • Tilsæt fløde og bring suppen i kog igen.
  • Smag til med salt, peber og æbleeddike.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *