Blomkålssuppe

Jeg laver altid suppe dagen før, vi skal spise den. Den smager bedre, når den har “trukket” et døgns tid i køleskabet. Efterår er suppetid og denne blomkålssuppe er nem, velsmagende og budgetvenlig.
Blomkålssuppe smager godt med lidt creme fraiche og brødcroutoner.
Ingredienser:
(6 portioner)
1 løg
2 fed hvidløg
2 stk. porrer (kun det hvide)
1 stk. blomkål ca. 800 g
1 liter grøntsagsbouillon
1 dl fløde
1 tsk. hvid peber
3 tsk. fint salt
3 spsk. æbleeddike
- Skræl løg og hvidløg og hak dem fint.
- Brug kun det hvide på porren. Skær bunden og det grønne af porren. Skræl de yderste blade af. Skær fire snit i porren, så man er sikker på at porren er godt renset og der intet jord er tilbage. Skær porrerne i tynde ringe.
- Smelt smør i en stor gryde og tilsæt olivenolie. Svits løg, hvidløg og porreringe heri.
- Svits løg og porreringe i ca. 10 minutter til de er bløde og klare.
- Halvér blomkål og skær stokken af. Skær blomkålen i små buketter. Kom dem op i gryden til løg- og porrerblandingen og svits med i 5 minutter.
- Tilsæt en liter grøntsagsbouillon. og lad det koge i en 1/2 time. Køl suppen af.
- Kom grøntsagssuppen i en blender og purer suppen til den er ensartet og glat.
- Tilsæt fløde og bring suppen i kog igen.
- Smag til med salt, peber og æbleeddike.