Jordbær/Rabarbermarmelade

Denne marmelade smager af sol og sommer. Smager bedst med friske bær.
Ingredienser:
(ca 4 glas)
500 g jordbær
200 g rabarber
1 stk. vanillestang (stangen flækkes og korn skrabes ud- gem stangen)
300 g rørsukker
Saften af 1/2 citron
1 dl hjemmelavet hyldeblomssaft (kan undlades)
1 tsk. rød melatin
Flydende atamon til at skolde glas
- Vask og rens jordbær og rabarber. Jordbær skæres i skiver. Rabarber skæres i 1 cm stykker.
- Kom jordbær, rabarber, rørsukker, vanillekorn, citronsaft, hyldeblomstsaft samt den tomme vanillestang i en gryde. Lad det stå og safte natten over i køleskabet.
- Kog det langsomt op næste dag og lad det koge i ca. 10-15 min. Rør jævnligt rundt i blandingen.
- Tilsæt 1 tsk. rød melatin og kog videre i 1 minut. Hældes på skoldede og atamon skyllede glas. Lukkes straks.