Italiensk inspireret kalvefrikadeller med pinjekerner & basilikum

Disse kalvefrikadeller er et godt alternativ til almindelige danske frikadeller. Smager godt i en pastaret, pastassalat eller som madpakkefrikadeller. Jeg former dem, så de er på størrelse med en blommetomat.
Ingredienser:
(ca. 45 mini frikadeller)
500 g hakket kalv og gris
2 tsk. fint salt
Friskkværnet peber
1 æg
1/2 tsk. chiliflager
3 spsk. tomatpure
3 spsk. brødkrummer
5 g revet parmesan
1 fed hakket hvidløg
40 g pinjekerner
1 potte basilikum
1/2 dl mælk
25 g smør til stegning
1 1/2 spsk. olivenolie til stegning
- Rist pinjekernerne på en varm pande. Hold øje med dem.
- Pluk alle bladene af basilikumsplanten og snit bladene fint med en skarp kniv.
- Rør hakket kød med salt, peber, æg, chiliflager, tomatpure, hakket hvidløg, ristede pinjekerner, revet parmesan, brødkrummer, mælk og fintsnittet basilikum.
- Form farsen til små kugler på størrelser med blommetomater.
- Smelt smørret ved høj varme. Tilsæt olivenolie. Det forhindrer smørret i at brænde på.
- Steg frikadellerne til de har fået gylden skorpe og er gennemstegte.