Passion for food and nice things

Italiensk inspireret kalvefrikadeller med pinjekerner & basilikum

Italiensk inspireret kalvefrikadeller med pinjekerner & basilikum

Disse kalvefrikadeller er et godt alternativ til almindelige danske frikadeller. Smager godt i en pastaret, pastassalat eller som madpakkefrikadeller. Jeg former dem, så de er på størrelse med en blommetomat.

Ingredienser:

(ca. 45 mini frikadeller)

500 g hakket kalv og gris

2 tsk. fint salt

Friskkværnet peber

1 æg

1/2 tsk. chiliflager

3 spsk. tomatpure

3 spsk. brødkrummer

5 g revet parmesan

1 fed hakket hvidløg

40 g pinjekerner

1 potte basilikum

1/2 dl mælk

25 g smør til stegning

1 1/2 spsk. olivenolie til stegning

  • Rist pinjekernerne på en varm pande. Hold øje med dem.
  • Pluk alle bladene af basilikumsplanten og snit bladene fint med en skarp kniv.
  • Rør hakket kød med salt, peber, æg, chiliflager, tomatpure, hakket hvidløg, ristede pinjekerner, revet parmesan, brødkrummer, mælk og fintsnittet basilikum.
  • Form farsen til små kugler på størrelser med blommetomater.
  • Smelt smørret ved høj varme. Tilsæt olivenolie. Det forhindrer smørret i at brænde på.
  • Steg frikadellerne til de har fået gylden skorpe og er gennemstegte.

 

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *